Kom på visning!

Förra veckan tillbringade jag i mina ”gamla kvarter” i Lund. Alldeles norr om Ideon, där jag arbetat under ca 15 års tid, växer just nu en ny stadsdel fram, Brunnshög. Jag fick uppdraget av att inreda ett av de totalt 9 nyckelfärdiga hus som byggs av Derome Mark och Bostad. Detta hus kommer agera som visninghus under försäljningsperioden.

Jag har levt med projektet i huvudet ett tag, större projekt som detta kräver självklart mer planering, och det kliade i fingrarna att äntligen få sätta igång. Jag valde en jordnära färgpalett som harmonierar med bostadens exteriör och omgivning. I övrigt lade jag extra vikt vid materialvalen och att skapa en avslappnad och ombonad känsla.

Utdrag ur Derome Mark & Bostads visionen för projektet lyder:

”Kvarteret Soltäppan är under uppbyggnad och ligger på Brunnshögsgatan. Husen är utrustade med solpaneler på taket för att ta tillvara på solens energi och använda den till uppvärmning av huset. Husen är så kallade plusenergihus och det betyder att de skapar mer energi än de gör av med, smart för både miljön och plånboken.”

”Brunnshög ska vara ett föredöme för hållbart, attraktivt stadsbyggande och genomsyras av klokskap och ansvarstagande för kommande generationer. Ett område som tillsammans med forskningsanläggningarna i närheten ska skapa en upplevelserik stadsmiljö som präglas av vetenskap, kultur och rekreation.”

Bostäderna säljs via Mäklarhuset, Malmö. Mer information finns här.

Läs mer om Lunds kommuns visioner för Brunnshög här.

signatur

  • Härligt ljusinsläpp i allrummet på plan 1. Här ville jag skapa en utekänsla inomhus.

  • Zon-updelad, öppen planlösning på plan 1. Allrum och matplats/kök.

  • Matplats.

  • Ett av de 3 rummen på plan 3 inreddes som kontor.

  • Master bedroom på plan 3. Här finns också ett ”en-suite” badrum och en walk-in-closet.

  • Allrummet på plan 3 leder ut till…

  • terrassen! Tyvärr bjöds det på regn och storm dagen för fotograferingen så uteplatserna blev lite av en utmaning att få till. Det där vädret alltså..det är inte alltid på ens sida!