Homestyling Medium

Ett par av mina senaste homestyling uppdrag har varit av typen Homestyling Medium. Denna tjänsten innebär att en del befintliga möbler och viss inredning finns kvar i bostaden innan styling arbetet påbörjas. Oftast är det större möbler såsom soffa, sängar och förvaringsmöbler som man väljer att behålla.

Det är inte alltid man behöver tömma hela bostaden och börja om med en s.k. homestaging för att en styling ska göra skillnad. Det finns såklart situationer där det rekommenderas, men ofta kommer man långt med att rensa undan, byta ut, möblera om och/eller komplettera med enstaka möbler eller accessoarer. I vissa fall saknas det några möbler i bostaden för att den ska kännas komplett och då är också Medium varianten ett alternativ.

En medium styling föregås ofta av en styling konsultation där man tittar på vilka alternativ som känns rätt för den aktuella bostaden. Tillsammans med säljaren går jag igenom bostaden i befintligt skick och identifierar vilka möbler och inredning som med fördel kan vara kvar och vad som bör plockas undan inför styling arbetet. En åtgärdsplan skickas till säljaren i god tid innan stylingen.

Det är roligt att göra denna typen av uppdrag då det ofta blir en väldigt stor förändring. Det är också en rolig utmaning att välja ut möbler och accessoarer som verkligen matchar de befintliga inslagen, det får ju inte bli ett alltför uppenbart stilbyte utan målet är att det ska se ut som att det alltid sett ut så! :) Lite exempel finns nedan och här finns en aktuell bostad ute till försäljning. Jag visar inga ”före” bilder utan beskriver i stället de åtgärder som gjorts.

Välkommen att kontakta mig för mer information!

signatur

  • Soffan lämnades kvar och fick en ny placering. Matbordet fungerade tidigare som ett arbetsbord i ett annat rum. Samtlig övrig inredning är ”ny”.

  • Nya köksstolar och dekorationer i köket.

  • Sängen lämnades kvar. Övrig inredning är ”ny”.

  • Skrivbordet och fåtöljen lämnades kvar. Fick ny placering och kompletterades med ny inredning.

  • I detta hus saknades ett matsalsmöblemang. En del befintliga dekorationer togs bort, bytte plats och kompletterades med lite nytt.

  • Vardagsrummet kompletterades med nya textilier, ny tavelvägg, piedestal, golvlampa och fåtölj.

  • Uteplatsen var tidigare tom.

  • Sovrummet fick nya textilier och dekorationer och sängbordet stod tidigare i ett annat rum.